RAW logo

RawRosendal

KVM i stället
för ROK

RAW Property erbjuder ett nytt och innovativt bostadskoncept på den svenska marknaden. Lägenheterna kan varieras i all oändlighet beroende på hur livet tar form – endast din kreativitet sätter gränsen!

Sveriges första RAW-projekt heter RAW Rosendal och ligger vackert beläget i Uppsala med närhet till både kommunikationer och grönområden. Lägenheterna erbjuds i varierande storlekar med möjligheten för dig att sätta personlig prägel på din bostad – på riktigt.

 

Försäljning avslutad!
50 av 50 lägenheter är sålda – inflyttning pågår. 

Projektinformation

 • Stad: Uppsala
 • Område: Rosendal
 • Byggstart: Oktober 2020
 • Inflytt: Q4 2021
 • Antal lägenheter: 50
 • Storlek: 29–170 kvm
 • Status: Slutsålt
Anmäl intresse!

Process och tidsplan

För att vägen till ditt drömboende ska vara så effektiv och smidig som möjligt har vi delat upp processen i flera steg. Med denna tidsplan får du en tydlig bild av var i processen du befinner dig. RAW Property värnar om att du som köpare ska känna dig trygg hela vägen. 

BokningsavtalFörhandsavtal
Byggstart
Infoträff 1
Upplåtelseavtal
Infoträff 2
Tillträde / Inflytt
Byggnation
Eget arbete: Planering och upphandling
Eget arbete: Bygg, interiör, finish
Eget arbete: Planering och upphandling Bygg, interiör, finish

Bilder

80 kvm

Hörnlägenheter med stora fönsterpartier (nr 34, 44, 54, 64, 74)

80-86 kvm. Hörnlägenheter med stora fönsterpartier och utsikt över boulevarden. Lägenheterna ligger i öst- och söderläge och badar i morgonsol. Lägenhet 34, 44 och 54 har balkong.

Pris: 2 630 000–2 760 000 kr

82 kvm

Högt fritt läge och stora fönster (nr 63, 83)

Högt upp i huset med stora fönster och utsikt över boulevarden. Lägenheterna ligger mot öster och har morgonsol.

Pris: 2 555 000–2 635 000 kr

60 kvm

Miniradhus på två våningar (nr 46)

Smarta lägenheter på 60 kvadratmeter fördelat på våningsplan 4 och 5. Du har möjlighet att bygga ett stort loft på 29,8 kvadratmeter och att göra lägenheten till en trea.

Pris: 2 100 000–2 150 000 kr

83 kvm

Loftlägenhet på bottenvåning med uteplats och kvällssol (nr 11, 12)

83-99 kvm. Loftlägeheter med radhuskänsla. Luftiga lägenheter med möjlighet till att bygga ett loft. Stor uteplats på 12,8 kvadratmeter mot innergården. Uteplatsen ligger mot väster och har kvällssol.

Pris: 2 695 000–2 990 000 kr

127.7 kvm

Lägenhet högst upp i huset med stora fönster (nr 84 *reserverad)

Lägenhet högst upp i huset på 86,1 kvm. Stora fönster som låter ljuset flöda in och fransk balkong med dubbla dörrar. Möjlighet att bygga till loftvåning på 41,6 kvm.

Pris: 3 850 000 kr

170 kvm

Hörnlägenhet högst upp med dubbla balkonger (nr 82 *reserverad)

Hörnlägenhet högst upp i huset. Dubbel takhöjd ger möjlighet att bygga till ett loft eller ytterligare ett våningsplan. Två balkonger på 28,2 kvm gör att du får plats med både sittgrupp, odling och solstolar.

Pris: 5 325 000 kr

Lägenheter

Nummer Status Våning Boyta Pris Månadsavgift
11 **Såld**
12 **Såld**
18 **Såld **
19 **Såld **
10 **Såld **
21 **Såld **
26 **Såld **
27 **Såld **
28 **Såld **
29 **Såld **
20 **Såld **
31 **Såld **
32 **Såld **
33 **Såld **
34 **Såld**
35 **Såld **
36 **Såld **
37 **Såld **
38 **Såld **
39 **Såld **
30 **Såld **
41 **Såld **
42 **Såld **
43 **Såld **
44 **Såld**
45 **Såld **
46 **Såld**
47 **Såld **
48 **Såld **
49 **Såld **
40 **Såld **
51 **Såld **
52 **Såld **
53 **Såld **
54 **Såld**
55 **Såld **
61 **Såld **
62 **Såld **
63 **Såld**
64 **Såld**
65 **Såld **
71 **Såld **
72 **Såld **
74 **Såld**
75 **Såld **
81 **Såld **
82 **Såld**
83 **Såld**
84 **Såld**
85 **Såld **

Läs mer om RAW Rosendal

Området

RAW Rosendal ligger i hjärtat av Uppsala med närhet till det mesta. Härifrån kan du cykla till både Akademiska sjukhuset och Ulleråker på fem minuter. Dessutom finns förskolor, grundskolor och gymnasium inom bekvämt avstånd. Runt RAW Rosendal finns mycket skogs- och grönområden som bjuder in till allt från promenader längs Stadsparken till svamp- och bärplockning i Stadsskogen. Rosendal är helt enkelt ett område att trivas i – år efter år.

 1. 1. Stadsskogen
 2. 2. Biomedicinskt centrum
 3. 3. Studenternas IP
 4. 4. Kronåsen

Fyrisån och Domkyrkan en kort cykeltur bort.

Ett stenkast från RAW Rosendal ligger Stadsskogens naturreservat för promenader.

Mitt i Rosendal, busshållplats bredvid.

Nya härliga lekplatser och grönska.

Ny multihall, gym, tennis, paddel. 2 minuters promenad bort.

Utelek & sport integrerat i landskapet.

Har du frågor om projektet? Kontakta våra mäklare.

Anmäl intresse!

Vanliga frågor och svar

+

Är en RAW–bostad hållbar?

Vi har som målsättning att certifiera byggnaden enligt Svanen. Projektet byggs med en robust stomme som klarar av att anpassas och förändras efter behov och över tid. Huset är dessutom både miljömässigt och ekonomiskt hållbart. Projektet reducerar nämligen resurser av material då de boende själva bestämmer inredning, kompletterande ytskikt och kulörer. Valmöjligheterna gör att många kan bo kvar länge i sina bostäder. 

+

Finns det lägenhetsförråd?

Det finns varken källare eller gemensamt lägenhetsförråd i huset. RAW Property gör det möjligt för dig att själv bygga ett förvaringsutrymme i bostaden.
+

Finns det några tillval?

Vid intresse kan RAW Property erbjuda kit för mellanbjälklag och tillhörande trappa till loftlägenheterna. Utöver det finns inga tillval till bostäderna.
+

Får jag flytta köket?

Vissa delar av inredningen är enkel att flytta eller disponera om. Vatten och avlopp leds däremot alltid in i badrumsmodulen. Fläktkanaler och anslutning till ventilation är möjliga att förflytta så länge de ansluts korrekt eller en kolfilterfläkt installeras som alternativ. I vissa lägenheter där badrum inte är placerade i hörn kan även avlopp och vatten anslutas på bägge sidor.
+

Får jag flytta badrummet?

Nej, badrummet är färdigställt och kopplat till vatten, avlopp, värme, el och ventilation. Placeringen är bestämd och anpassad för att fungera med samordnade schakt i huset. Det finns dock möjlighet för de boende i loftlägenheter att bygga ett nytt badrum på denna våning. Anslutningar kommer att förberedas i bostäder över en viss storlek.
+

Finns det parkering?

Området runt Rosendal planeras främst för cyklar och kollektivtrafik. Det finns därför inga parkeringsgarage i bostadshusen – men kommunen bygger istället ett antal p-hus i området där parkeringsplatser kan hyras av de boende i området. Det närmaste p-huset ligger bara 150 meter från RAW Rosendal.  
+

När färdigställs området runt husen?

Uppsala kommun har som mål att färdigställa gatorna i Rosendal (etapp 1) under 2019 – och etapp 3 beror på utbyggnadstakten. Trottoarer och planteringar kommer inte hinna färdigställas före inflytt.
+

Hur får jag byggmaterial till lägenheten?

Under hösten 2019 planerar vi ett informationsmöte för att diskutera processen efter inflyttningsdatum.  Hissen är stor och korridorerna är breda – små leveranser av byggmaterial kan därför enkelt tas upp i hissen. Lägenheterna nås med mobilkran och material kan därför levereras genom de stora glaspartierna
+

Vad gör RAW Property för att hjälpa till med arbetet?

Du planerar och ansvarar själv för arbetet. RAW Property ordnar infoträffar strax före tillträdesdagen för att ge all teknisk information om huset. Mäklaren kan dock rekommendera lokala designkonsulter, arkitekter och hantverkare, och planerar även för att starta en Facebooksida där de boende i huset kan kommunicera med och hjälpa varandra.
+

Hur lång tid får jag att bygga klart?

Vissa väljer att flytta in i bostaden som den är. Andra väljer att påbörja ett mer omfattande bygg- och inredningsprojekt. Du får helt enkelt ta den tid du behöver för att bygga vidare  – men vanligtvis tar det 3–6 månader från tillträdesdatum för förstagångsköpare.
+

Hur drar jag el i min bostad?

När du köper en RAW lägenhet finns redan en enkel men fungerande elinstallation - en elcentral och ett antal vägguttag.  RAW gör det lätt för er att dra el till olika platser i lägenheten genom tomrör i golv och väggar. Badrummet fungerar som en central där el, mediacentral och ventilation är samlat. Elen kan sedan dras vidare i ett bjälklag, i sockeln eller byggas in bakom en väggskiva som gips eller träpanel. Om du väljer att bevara betongen som den är kan elen även dras utanpå.
+

Vilka garantier gäller?

Entreprenaden för BRF-en och varje enskild lägenhet inkluderar normal garanti- och ansvarstid för nyproduktion.

Om du som köpare efter ditt tillträde anlitar byggentreprenörer för att komplettera eller ändra i din bostad behöver du se till att de lämnar egna garantier. Detsamma gäller om du anlitar hantverkare för tekniska installationer. Då krävs det även att de är certifierade – precis som alltid i bostadsrätter.

 
+

Hur lånar jag pengar för att bygga klart?

De allra flesta tar ett bolån från banken för att köpa en bostadsrätt. Idag får man låna upp till 85 procent av insatsen. För att finansiera extra investeringar till sin bostad behövs ytterligare kapital. Efter dessa investeringar kan det vara möjligt att omvärdera bostaden för att kunna öka bolånet.
+

Hur fungerar en loftlägenhet?

I Rosendal byggs nästan hälften av lägenheterna med dubbel takhöjd som kan kompletteras med bärande bjälklag – antingen helt eller delvis, beroende på önskemål. Vid byggnation av stommen lämnar vi kvar så kallade primärbalkar för att ni enklare ska kunna bygga till en våning. Ni kan då smidigt planera ytan och modifiera efter eget tycke. Fasaden är skapad för att klara av anslutningen av en till våning, men även el och ventilation finns förberett för ändamålet.
+

Hjälper RAW Property till med design och hantverkare för färdigställande av interiören?

RAW Property levererar alltid högkvalitativa stommar till konkurrenskraftiga priser. Vi ser därför att våra köpare använder sin kreativitet för att själva färdigställa sina hem. Mäklaren kan rekommendera lokala hantverkare eller konsulter om ni behöver hjälp med att vidareutveckla interiören.
+

Vad kostar det att bygga klart?

När du köper en bostad med RAW Property får du alltid en färdig och besiktigad enrummare med badrum och ett enkelt kök. Lägenheterna som vi levererar uppfyller kommunens krav och kan därför flyttas in i på inflyttningsdatumet – och då tillkommer inga ytterligare kostnader för bostaden. Du kan däremot välja att ta fram en ny inredningsdesign för din bostad. Kostnaden för detta beror då på layout, materialval och omfattning. Det är du som bestämmer hur och när investeringarna ska göras.