RAW logo

RawVallastaden

KVM i stället
för ROK

RAW Property erbjuder ett nytt och innovativt bostadskoncept på den svenska marknaden. Lägenheterna kan varieras i all oändlighet beroende på hur livet tar form – endast din kreativitet sätter gränsen!

Eftersom vi fixar grunden kan du fokusera på färger, materialval och allt annat som gör lägenheten till just din. Mindre fokus på sådant som kan vara lite krångligt – mer fokus på de härliga delarna, helt enkelt.


Välkommen till RAW Vallastaden!
Planerad säljstart mars 2021. 

Projektinformation

  • Stad: Linköping
  • Område: Vallastaden
  • Säljstart: Säljstart Q1 2021
  • Inflytt: Q4 2022
  • Antal lägenheter: 70
  • Status: Pågående
Anmäl intresse!

Process och tidsplan

För att vägen till ditt drömboende ska vara så effektiv och smidig som möjligt har vi delat upp processen i flera steg. Med denna tidsplan får du en tydlig bild av var i processen du befinner dig. RAW Property värnar om att du som köpare ska känna dig trygg hela vägen. För ytterligare frågor eller funderingar – kontakta våra mäklare.

BokningsavtalFörhandsavtal
Infoträff 1
Byggstart
Upplåtelseavtal
Infoträff 2
Tillträde
BRF styrelsemöte
Inflyttning
Byggnation
Eget arbete: Planering och upphandling
Eget arbete: Bygg, interiör, finish
Eget arbete: Planering och upphandling Bygg, interiör, finish

Bilder

Anmäl ditt intresse

Vi ger dig utrymmet – du bestämmer planlösningen. Här kan du skissa på din drömlägenhet för att anpassa planlösningen efter just dina behov och önskemål. Anmäl ditt intresse för att komma närmare ett boende i RAW Vallastaden i Linköping.

Scrolla ner för att se lediga lägenheter och läsa mer om området.

Badrum
Your Browser does not support Canvas, please upgrade

Tack för din anmälan!

Området

Att bo i Vallastaden är lite som att bo i en framtidsstad. Här varvas innovativa radhus, lägenheter och villor med gröna parker, kolonilotter och växthus. Smedstadsbäckens vatten ringlar sig genom området och här och var finns bryggor du använda. Eftersom Vallastaden har ett starkt miljöfokus är många hus byggda i trä och gatorna är främst skapta för gångare och cyklister. På promenadavstånd finns Linköpings universitet – perfekt för dig som studerar eller jobbar på universitetet. I området finns skola, restauranger, butiker och en idrottsanläggning med möjlighet till skridskoåkning vintertid. I närheten finns även apotek, systembolag och gym. Du har goda kommunikationer till Linköping city, både via buss, bil och cykel.

Har du frågor om projektet? Kontakta våra mäklare.

Anmäl intresse!

Vanliga frågor och svar

+

Vilka garantier gäller?

Entreprenaden för huset inkluderar normala garantier för nyproduktion. Om du anställer hantverkare för tekniska installationer krävs det att de är certifierade och lämnar egna garantier – precis som alltid i bostadsrätter.
+

Vad kostar det att bygga klart?

När du köper en bostad med RAW Property får du alltid en färdig och besiktigad enrummare med badrum och ett enkelt kök. Lägenheterna som vi levererar uppfyller kommunens krav och kan därför flyttas in i på inflyttningsdatumet – och då tillkommer inga ytterligare kostnader för bostaden. Du kan däremot välja att ta fram en ny inredningsdesign för din bostad. Kostnaden för detta beror då på layout, materialval och omfattning. Det är du som bestämmer hur och när investeringarna ska göras.  
+

Vad gör RAW Property för att hjälpa till med arbetet?

Du planerar och ansvarar själv för arbetet. RAW Property ordnar infoträffar strax före tillträdesdagen för att ge all teknisk information om huset. Mäklaren kan dock rekommendera lokala designkonsulter, arkitekter och hantverkare, och kommer även att starta en Facebooksida där de boende i huset kan kommunicera med och hjälpa varandra.
+

Hur lång tid får jag att bygga klart?

Vissa väljer att flytta in i bostaden som den är. Andra väljer att påbörja ett mer omfattande bygg- och inredningsprojekt. Du får helt enkelt ta den tid du behöver för att bygga vidare  – men vanligtvis tar det 3–6 månader från tillträdesdatum för förstagångsköpare.
+

Hur lånar jag pengar för att bygga klart?

De allra flesta tar ett bolån från banken för att köpa en bostadsrätt. Idag får man låna upp till 85 procent av insatsen. För att finansiera extra investeringar till sin bostad behövs ytterligare kapital. Efter dessa investeringar kan det vara möjligt att omvärdera bostaden för att kunna öka bolånet.
+

Hur drar jag el i min bostad?

När du köper en RAW lägenhet finns redan en enkel men fungerande elinstallation - en elcentral och ett antal vägguttag.  RAW gör det lätt för er att dra el till olika platser i lägenheten genom tomrör i golv och väggar. Badrummet fungerar som en central där el, mediacentral och ventilation är samlat. Elen kan sedan dras vidare i ett bjälklag, i sockeln eller byggas in bakom en väggskiva som gips eller träpanel. Om du väljer att bevara betongen som den är kan elen även dras utanpå.
+

Hjälper RAW Property till med design och hantverkare för färdigställande av interiören?

RAW Property levererar alltid högkvalitativa stommar till konkurrenskraftiga priser. Vi ser därför att våra köpare använder sin kreativitet för att själva färdigställa sina hem. Mäklaren kan rekommendera lokala hantverkare eller konsulter om ni behöver hjälp med att vidareutveckla interiören.
+

Är en RAW–bostad hållbar?

Vi har som målsättning att certifiera byggnaden enligt Svanen. Projektet byggs med en robust stomme som klarar av att anpassas och förändras efter behov och över tid. Huset är dessutom både miljömässigt och ekonomiskt hållbart. Projektet reducerar nämligen resurser av material då de boende själva bestämmer inredning, kompletterande ytskikt och kulörer. Valmöjligheterna gör att många bor kvar länge vilket i sin tur bidrar till social hållbarhet.