RAW Propertys vd, Oliver Thornton, berättar varför RAW grundades

"Som arkitekt har jag alltid drivits av att bygga bra grejer – hållbara byggnader sett till både materialval och design som kan förändras över tid. För mig är det därför viktigt att det vi på RAW Property lämnar över till köparen är av högsta kvalitet."

Writer: RAW Property

Photographer: Sebastian Thorén

29 augusti, 2022

Vi grundade RAW Property år 2018 utifrån en vision om att erbjuda en helt ny typ av produkt på bostadsmarknaden. Det finns nämligen en lucka på marknaden – där nyproduktion, med begränsade möjligheter att påverka materialval och planlösning, inte är för alla. Medan att renovera eller bygga eget från grunden är förenat med osäkerhet, stora risker och höga kostnader.

Vi vet att svenskar verkligen bryr sig om sina hem. Vi renoverar mest, och dyrast, i Europa. Samtidigt som över 50 procent av svenskar drömmar om att bygga sitt eget hem, men bara någon promille faktiskt uppfyller drömmen. Möjligheten att på ett tryggt och säkert sätt skapa sitt drömboende utifrån sin egen kreativitet har tidigare saknats. Och det är den luckan vi startade RAW Property för att fylla.

Därför bygger vi råa lägenheter som ger människor möjlighet att frigöra sin inneboende kreativitet, och skapa sin egen personliga lägenhet från grunden. Medan vi fokuserar på en robust grundstomme av högsta kvalitet ger vi köparna friheten att själva bestämma över planlösning, material och design i sina hem. I våra lägenheter är det bara den boendes smak, budget och kreativitet som sätter gränserna – inte vi.

Som arkitekt har jag alltid drivits av att bygga bra grejer – hållbara byggnader sett till både materialval och design som kan förändras över tid. För mig är det därför alltid viktigt att det vi på RAW Property lämnar över till köparen är av högsta kvalitet. Eftersom vårt koncept innebär att köparna tar hand om interiören, kan vi lägga extra mycket fokus på stommen och exteriören. Det är viktigt att våra hus alltid ritas anpassade till den platsen där de ska stå. Samtidigt som stora fönster, generösa takhöjder och lägenheter utan innerväggar alltid går igen i våra byggnader.

Våra lägenheter är av hög kvalitet och arkitektonisk verkshöjd, till konkurrenskraftiga priser. Det är enkelt för köparen att skapa just sitt drömboende utifrån sin budget, kreativitet och förutsättningar. Och eftersom alla köpare får sätta sin personliga prägel på lägenheten, attraherar lägenhetshusen många olika personligheter med olika bakgrunder och intressen.

Vår långsiktiga ambition är att erbjuda kreativa människor över hela Sverige möjligheten att skapa sitt eget drömboende, utan att behöva anpassa sig efter något annat än sin helt egen smak. Det är min dröm som arkitekt.

 

Oliver Thornton, vd

Senaste nyheterna

 • Nyhet

  frida raw property event

  Välkommen på föreläsning med Frida Ramstedt

  Frida är trendspanare och inredningskonsult från Skandivaniens ledande inredningsblogg Trendenser. Den 8…

  Läs mer

 • Samarbeten

  raw property galleri

  Välkommen till RAW Property Galleri

  I samband med Uppsala kommuns initiativ Öppet Hus Rosendal bjuder RAW Property…

  Läs mer

 • Stadsutveckling

  Första spadtaget i Linköping.

  Igår togs första spadtaget för byggnaden som kommer att bli blott den…

  Läs mer

 • Stadsutveckling

  Klart för Råa lägenheter i Luleå

  Detta sedan RAW Property har fått en direktanvisning för att bygga ett…

  Läs mer

 • Stadsutveckling

  Sveriges första råa lägenhetshus står klart

  Torsdagen den 18 november stod RAW Propertys nybyggda lägenhetshus i Rosendal i…

  Läs mer

 • Stadsutveckling

  Bostadsaffär med Mimer - Snart bygger RAW Property i Västerås

  RAW Property har köpt byggrätt av Bostads AB Mimer i kvarteret Förseglet…

  Läs mer

 • Boende

  De flyttar in i RAW Rosendal

  I hjärtat av Rosendal har nu första spadtaget till bostadskonceptet RAW tagits.…

  Läs mer

 • Stadsutveckling

  Historisk spadtag - Sveriges första råa lägenhetshus

  Ett nytt stycke bostadshistoria har skrivits i Uppsala. Det första spadtaget har…

  Läs mer

 • Affärsvärden

  Besqab förvärvar del av RAW Property AB

  Besqab har avtalat om förvärv av cirka 51% av aktierna i RAW…

  Läs mer

 • Kampanj

  Vi har några bostäder kvar till försäljning

  Läs mer